Dordrecht

Wat staat er in deze nieuwsbrief!

  1. In deze zomernieuwsbrief
  2. Uit de bestuurstuin, we stellen voor .....
  3. Terugblik op de opening van het  biodiversiteit weekend 2024
  4. 5 juli IVN wandeling: gierzwaluwen in de binnenstad van Dordrecht
  5. IVN activiteiten juli en augustus https://www.ivn.nl/afdeling/dordrecht/natuuractiviteiten/
  6. De Beverbuzz, gratis busvervoer van station naar Biesboschcentrum
  7. Open tuinen weekenden in Zuid-holland https://www.opentuinencarrouselzuidholland.nl/
  8. dordrecht.groei.nl/activiteiten/11-september-fotograferen-met-je-mobiel

Beste Groei en Bloeiers,

Groei & Bloei-Dordrecht Zomernieuwsbrief

Deze zomerperiode heeft Groei en Bloei niet veel op de agenda staan, maar we kunnen de open tuindagen in juli en augustus van harte aanbevelen. Neem de tijd om de prachtige tuinen in onze regio te bezoeken en inspiratie op te doen. https://www.opentuinencarrouselzuidholland.nl/

We beginnen op 11 september weer met onze workshop 'Fotograferen met de mobiele telefoon'. Zet deze datum alvast in je agenda en geef je op want het belooft een leerzame en leuke activiteit te worden. https://dordrecht.groei.nl/activiteiten/11-september-fotograferen-met-je-mobiel

Gelukkig biedt het IVN-Dordrecht een heleboel leuke activiteiten aan in de zomermaanden. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op hun website: [IVN-Dordrecht Natuuractiviteiten] https://www.ivn.nl/afdeling/dordrecht/natuuractiviteiten/.

We wensen jullie een hele fijne zomer!

Met groene groet,
Team Groei & Bloei Dordrecht

 


Marieke Schouten

Uit de bestuurstuin, we stellen voor .....

Hallo allemaal, 

In het rondje voorstellen deze maand de beurt aan mij, Marieke Schouten. Als bestuurslid verantwoordelijk voor de ledenadministratie en de coördinator van het bloemschikken.

Een aantal jaar geleden ben ik in het bestuur gekomen, nadat ik al jaren actief deelnam aan het bloemschikken van groei en bloei. Het bloemschikken is nog altijd een belangrijk onderdeel van onze vereniging in Dordrecht en omstreken, met meerdere gezellige bloemschikavonden per jaar. 

Ik ben dol op de natuur en een groene tuin, al heb ik niet de meest groene vingers, maar ondanks dat heb ik een heerlijke tuin aan de rand van de Biesbosch. 

Ik hoop nog vele jaren actief betrokken te zijn binnen het bestuur, we hebben met elkaar een hele gezellige enthousiaste groep waarmee we Groei en Bloei in onze regio op de kaart zetten. 

Er is altijd ruimte voor / behoefte aan extra bestuursleden dus mocht je interesse hebben aarzel niet en neem contact op met een van ons!

Met vriendelijke groet,

Marieke Schouten

Bestuurslid Groei en Bloei Dordrecht e.o.

(Ledenadministratie en 2e penningmeester)


De Loeve brothers in actie

Terugblik op de opening van het biodiversiteit weekend 2024

Beste Natuurvrienden,

Wat een geweldige avond hebben we gehad op vrijdag 31 mei bij Stadslandbouwkas de Oude Beer! We vierden samen de aftrap van het Weekend van de Natuur en wat was het een sfeervol en inspirerend samenzijn.

De avond begon met de heerlijke klanken van de Loeve Brothers, die met hun live muziek de toon zetten voor een ontspannen en feestelijke sfeer. Ondertussen genoten we van smakelijke hapjes en verfrissende drankjes, en het vegetarisch/veganistisch 'neem wat lekkers mee’-buffet bleek een groot succes te zijn.

De werkgroep Biodivers Dordt organiseerde interessante activiteiten die bij jong en oud in de smaak vielen. We onderzochten bodemdiertjes onder de microscoop met de deskundige begeleiding van IVN-gidsen, deden mee aan de Nivon 100 jaar natuurvrienden prijsvraag, en maakten geurige kruidensmeersels met kruiden uit de kas.

De prachtige locatie, Stadslandbouwkas de Oude Beer, vormde het perfecte decor voor deze viering. Het enthousiasme en de gezelligheid van alle aanwezigen maakten de avond tot een onvergetelijk begin van het Weekend van de Natuur.

Hartelijk dank aan iedereen die erbij was en bijdroeg aan deze geslaagde avond. We kijken nu al uit naar de volgende gelegenheid om samen te komen en te genieten van de natuur!

https://dordrecht.groei.nl/activiteiten/31-mei-opening-weekend-van-de-natuur

 

Mieke Rolff, 31 mei tijdens het openingsfeest van het biodiversiteitsweekend in de stadslandbouwkas de Oude Beer

5 juli wandeling: gierzwaluwen in de binnenstad van Dordrecht

We vertrekken in de avond om 20.00 uur vanaf het Scheffersplein bij het standbeeld van Ary Scheffer.

 

Publieksexcursie Centrum Dordrecht van het IVN

Op deze avond-excursie in de binnenstad van Dordrecht is het thema ‘Gierzwaluwen’ Je zult het niet verwachten deze vogel in de stad te kunnen zien maar de gierzwaluw heeft een voorkeur voor oude stadswijken. Ze zijn maar 3 maanden van het jaar te spotten in Nederland en België. Eind april komen ze meestal aan, we gaan ze zien tijdens de wandeltocht die door IVN-gidsen begeleid wordt. Er is veel te vertellen over de gierzwaluw dus ga mee! We vertrekken in de avond om 20.00 uur vanaf het Scheffersplein bij het beeld van Ary Scheffer.

https://www.ivn.nl/afdeling/dordrecht/natuuractiviteiten/publieksexcursie-centrum-dordrecht/

Activiteiten van de IVN Dordrecht

De afdeling Dordrecht van IVN biedt een breed scala aan educatieve en leuke activiteiten voor jong en oud, zowel in Dordrecht als in Zwijndrecht. Of je nu een doorgewinterde natuurliefhebber bent of net begint met het verkennen van de natuur, er is voor ieder wat wils!

Elke week organiseren ze publieksexcursies en cursussen die je kennis over de natuur vergroten en je meenemen naar de mooiste plekjes in de regio. Deze excursies worden geleid door ervaren gidsen die je alles kunnen vertellen over de flora en fauna die je tegenkomt.

In de zomermaanden juli en augustus staat er extra veel op het programma. Van boeiende wandelingen en fietstochten tot leerzame workshops en speurtochten voor kinderen. Er is altijd wel iets te doen dat je interesse wekt.

Wil je meer weten over de activiteiten en deelnemen aan een van de excursies of cursussen van het IVN ? Kijk dan snel op de website voor het volledige programma: IVN-Dordrecht Natuuractiviteiten.

Doe mee en ontdek de natuur in en rondom Dordrecht op een nieuwe en inspirerende manier!

#IVNDordrecht #Natuuractiviteiten #Dordrecht #Zwijndrecht #ZomerProgramma #OntdekDeNatuur

 

 

 

 

 

 


De gratis BeverBuzz van 6 juli tot en met 1 september

Maak Kennis met de BeverBuzz: De Nieuwe Manier om de Biesbosch te Verkennen!

 

Wie deze zomervakantie een tripje naar de Biesbosch wil maken, kan nu gebruikmaken van de BeverBuzz! Deze speciale bus, volledig in beverthema, is een initiatief van Zuid-Holland Bereikbaar. Ellery Landheer (Community Manager van de Fietsalliantie) legt uit waarom deze unieke bus in het leven is geroepen en wat je kunt verwachten.

Waarom de BeverBuzz?

Van 6 juli tot en met 1 september zal de BeverBuzz rijden van station Dordrecht naar het Biesboschcentrum. Door de werkzaamheden op de A15, de meest gebruikte toegangsweg naar het Biesboschcentrum, was een nieuwe oplossing nodig. De waterbus blijft een goede optie, maar met de bus was het lastig. Dat verandert nu met de komst van de BeverBuzz.

Hoe ziet de BeverBuzz eruit?

De BeverBuzz is volledig gewrapt in een prachtig Biesbosch-stijl, met afbeeldingen van bevers. Helaas kon het interieur niet omgetoverd worden tot een safari-thema, maar de buitenkant maakt het al een bijzondere ervaring!

Gratis Ritjes en Meer!

Ja, de BeverBuzz is helemaal gratis! Dit biedt een geweldige kans om te zien of er voldoende interesse is voor dit initiatief. De bus rijdt elk uur vanaf station Dordrecht en stopt op meerdere locaties: Skicentrum Drechtsteden, Stayokay Hostel, het Biesboschcentrum, Sterrenwacht Mercurius en de waterbushalte. Vergeet niet dat tickets voor de Waterbus deze zomer (van 12 juli tot en met 16 augustus) met de code ZHBZOMER24 ook nog eens de helft goedkoper zijn!

Wat zijn de regels?

De regels in de BeverBuzz zijn hetzelfde als in een gewone bus. Hoewel modderschoenen niet ideaal zijn, hopen we op een droge zomer zodat de modder geen probleem wordt. Bovendien is er ook een Bever Route voor fietsers.

De Bever Route

Deze groene route start vanaf het station. Volg de beverpoten op de grond en ontdek drie informatieborden met de fietsroute naar de Biesbosch. Een leuke en milieuvriendelijke manier om van de natuur te genieten!

Wil je meer weten of ben je benieuwd naar het volledige programma? Bezoek dan onze website en plan je zomerse avontuur met de BeverBuzz!

#BeverBuzz #ZomerinDeBiesbosch #GratisBusrit #Natuuravontuur #ZuidHollandBereikbaar #Dordrecht #Biesbosch


Open tuinen weekenden 2024 Zuid-Holland juli, augustus en september

Informatie over: Open Tuinencarrousel/weekenden Zuid-Holland

Groei & Bloei

Dit jaar gaan tuinen uit Zuid-Holland verdeeld over 5 maanden voor u open. Deelnemers hebben gemeen dat de meesten van hen lid zijn van één van de afdelingen van Groei & Bloei in de provincie Zuid-Holland.

In de maanden mei, juni, juli, augustus en september zijn er steeds op verschillende dagen een flink aantal enthousiaste tuineigenaren die graag hun tuin aan u willen laten zien. Zodoende kunt u een grote diversiteit aan tuinen zien in de verschillende bloeiseizoenen.

Op de website opentuinencarrouselzuidholland.nl is alle informatie te vinden. Onder andere een omschrijving van de tuinen met foto's, de adressen en de dagen waarop de tuinen zijn geopend.

https://www.opentuinencarrouselzuidholland.nl/deelnemers-juli-tab

https://www.opentuinencarrouselzuidholland.nl/


Fotograferen met je Mobiele Telefoon op 11 september 2024

Beste fotografie-enthousiastelingen,

We zijn verheugd om aan te kondigen dat onze populaire cursus "Fotograferen met je Mobiele Telefoon" op 11 september weer van start gaat! Deze cursus bestaat uit drie boeiende workshops, waarin we je meenemen op een avontuurlijke reis door de wereld van mobiele fotografie.

Workshop 1: Verken je Telefoon 
Datum: 11 september, 20.00 uur
Locatie: De Volière, HP de Kosterstraat 5, Dordrecht
Tijdens deze avond duiken we dieper in het fotograferen met je mobiele telefoon in het algemeen. We behandelen de werking van verschillende merken mobiele telefoons en tonen aan de hand van een boeiende Powerpoint-presentatie wat er allemaal mogelijk is met je telefoon en geven je tips en trics. 

Workshop 2: Fotografie in de Natuur
Datum: Samen met de cursisten bepalen we een vervolg datum
Locatie: Buitenlocatie (wordt nog bekendgemaakt)
Tijdens deze workshop gaan we naar buiten om samen prachtige foto's te maken in een inspirerende omgeving. Na de fotowandeling bespreken we gezamenlijk de resultaten onder het genot van een hapje en een drankje.

Workshop 3: Nabewerkingssessie
Datum: in samenspraak met de cursisten
Locatie: De Volière, HP de Kosterstraat 5, Dordrecht
Op deze avond komen we weer samen in De Volière, waar we gezamenlijk onze foto's gaan nabewerken. Ontdek nieuwe technieken en verbeter je fotografische vaardigheden onder begeleiding van Trudie en Els.

De data voor de eerste avond staan vast, maar het vervolg bepalen we graag in overleg met de cursisten. 

Wil je deelnemen aan deze inspirerende cursus? Geef je dan nu op bij Trudie en Els via groeidordt(at)gmail.com vermeld je naam, telefoonnummer en email adres. 

Kosten per workshop/cursus :  Leden € 7,50 . Niet leden € 12,50

Graag overmaken onder vermelding van naam en workshop fotograferen met je mobiel 1, 2 of 3

Bankrekening:

NL88 TRIO 0320 5955 79  

ten name van Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde, afdeling Dordrecht.

We kijken ernaar uit om samen met jullie op ontdekkingstocht te gaan in de wereld van mobiele fotografie!

Met vriendelijke groeten,

Trudie en Els (team G&B-Dordt)