Dordrecht

Nieuwsbrief november 2022

  •   Uit de bestuurstuin

  •   2 november herfstbloemschikken 

  •   Secretaris gezocht 

  •   2, 16 en 30 november, woensdagochtenden werken in de tuin van de Voliere

  •   Inzaaiactie bloemenlint aan de Baanhoekweg; wie helpt er mee?  

  •  Tips uit de groene agenda

Uit de bestuurstuin

Op 1 oktober hadden we een zeer geanimeerde stekkenruilbeurs. Het is altijd verrassend te zien welke planten gewild zijn. Bij mij waren het vooral de kaardenbollen, die waren zo weg. Het is ook leuk om met iedereen die komt een praatje te maken. Ik ben altijd benieuwd wat voor soort tuin die mensen hebben: netjes, biodivers, inheems of exotisch. 

Op 12 oktober hadden wij een rondleiding door de stadslandbouwkas de Oude Beer en er kwamen verrassend veel mensen, die ik niet goed kende of die gewoon nieuwsgierig waren, op af. Na de rondleiding was er lekkere soep en we konden ons eigen broodje bakken met kruiden of bloemen die je zelf kon plukken. De oventjes stonden goed werk te doen en de broodjes waren leuk om te zien en lekker om te proeven. 

2 november herfstworkshop

Op 2 november gaan we weer een mooi herfststuk maken. Ria heeft iets bloemrijks voor ons bedacht. Heb je zin in het maken van dit prachtige stuk en een gezellige avond geef je dan op voor deze workshop voor 31 oktober.  

Het is een lineair gestoken bloemstuk. Met polygonum, roos, gerbera, malus, rozenbottel en hortensia. Diverse groensoorten en decoratie materiaal. Het stuk gaat lang mee en is makkelijk opnieuw op te frissen. 

Kosten: Leden: € 22,50 Niet Leden: € 27.50, incl. kopje koffie/thee 

Heeft u zin om dit mooie bloemstuk te maken, geeft u zich dan op door te mailen naar leden.groeidordt@gmail.com  voor dinsdag 31 oktober 2022.  

Graag uw mailadres en uw mobiele telefoonnummer vermelden voor als het evt. niet door kan gaan.  

Betalen ING-rekening nummer NL 40 INGB 0000 3718 77 tnv. Pennm KMTP Afd. Dordrecht, o.v.v. herfstworkshop 2022.  Zet daarbij ook uw naam of de namen.  

Uw aanmelding is definitief wanneer de betaling is voldaan. 

Zaal open om 19.15 u en aanvang 19.30 uur. 

Adres: de Volière, Adjudant H.P. Kosterstraat 5, 3313 AM Dordrecht. 

 

Nieuwe secretaris 

Helaas heeft Jeanne kennen gegeven dat zij wil stoppen met het secretariaat volgend jaar. Wij zoeken dus een nieuwe secretaris. Heb je zin om eens bij een van onze vergaderingen te zijn om te ervaren wie wij zijn en wat wij doen, kom dan eens kijken. 

Heb je interesse en wil je meer info, mail dan naar: voorzitter.groeidordt(at)gmail.com  

 

Geel, Groen, Staart 

Dit jaar begint het kunst- en natuurproject Geel, groen, Staart vorm te krijgen. Er zijn bij de Voliere gele, ronde vogelhuisjes gemaakt die aan de bomen op de Baanhoekweg worden opgehangen. Er komen kunstwerken richting de Merwelanden en er wordt een bloemenlint ingezaaid, zodat de natuur vanuit de Biesbosch zijn weg kan vinden naar de stad. Daarvoor moet het bloemenlint ingezaaid worden en we kunnen er wel wat hulp bij gebruiken. 

Vind je het leuk om hier aan mee te helpen een ochtend of middag in november, meld je dan bij Marijke; voorzitter.groeidordt(at)gmail.com 

 

 

Tips

Kijk eens in Dordt Centraal naar de Groene Agenda  aan het begin van iedere maand. Er staan allerlei tips in van buitenactiviteiten waar je aan kunt deelnemen. 

In de Floria 'Een huis vol bloemstillevens'  is het thema van het Patriciershuis aan de Wolwevershaven ter ere van hun 10 jarig bestaan. Het is een tentoonstelling van schilderijen en fotografische werken van kunstenaar Bas Meeuws.

Meer info kijk op deze website: https://dordtspatriciershuis.nl/bloemstillevens-in-de-floria/

Info en adressen

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website:  https://dordrecht.groei.nl/activiteiten

of facebook: www.facebook.com/Groei-Bloei-Dordrecht-750801841719006/ 

Wij hopen u weer te ontmoeten bij een van deze activiteiten. 

Alle onze activiteiten vinden alleen doorgang bij voldoende deelnemers. 

Onze e-mailadressen: 

Voorzitter: Marijke Hubers  voorzitter.groeidordt(at)gmail.com  

Vice voorzitter en webmaster: Els Chrispijn  groeidordt(at)gmail.com  

Secretaris: Jeanne Steeghs secretariaat.groeidordt(at)gmail.com 

Penningmeester: Kim Schelvis  penningmeester.groeidordt(at)gmail.com  

2e penningmeester en ledenadministratie: Marieke Schouten leden.groeidordt@gmail.com