Dordrecht

Nieuwsbrief juli 2022

  •  9 juli Natuur fotografiewandeling
  • 10 september Jubileumfeest en opening van de tuin; save the date!

 

 

Uit de bestuurstuin

Allereerst een verslagje over de tuin van de Volière. We hebben de meeste planten en stekjes geplant en we gaan iedere week het onkruid, ja echt distels en paardenstaarten te lijf. Het is op woensdagmorgen altijd gezellig druk, want de vrijwilligers van de Volière en de imkers zijn er ook aan het werk.

Kom gerust eens kijken en een kopje koffie drinken.

 

Groei&Bloei Dordrecht bestaat dit jaar 140 jaar en dat gaan we vieren met een feestelijke middag op zaterdag 10 september. Hou deze zaterdagmiddag vrij in uw agenda, want het wordt een bijzonder feest. 

Verder houden wij in juli en augustus een beetje vakantie. We hebben op 9 juli een mooie fotografiewandeling voor u georganiseerd en daarna zijn wij eind augustus weer terug met een nieuwe activiteit.

 

Onze activiteiten in juli:

Fotografie-Natuurwandeling.

Op zaterdag 9 juli wandelen we met fototoestel of mobieltje door de Nieuwe Dordtse Biesbosch. We maken een natuurwandeling en hopen er steltkluten te zien. Ook waren er vorige week veel vlinders en libellen te vinden. We lopen over de vlonderpaden door het plas-drasgebied. Het gebied is vrij open en op dit moment zijn er vogels en ook veel libellen en vlinders te vinden en hopelijk ook te fotograferen. Kom ook meewandelen en genieten. Je hoeft je niet op te geven, maar het is fijn als we een beetje weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. 

Start: zaterdag 9 juli om 10.00 uur van Elzelingenweg bij P3   

info: https://dordrecht.groei.nl/activiteiten/standaard-titel-6

Stuur een mail naar: Marijke Hubers  voorzitter.groeidordt(at)gmail.com als je mee wil lopen.

Iedereen is welkom!

 

                                                                                                                                                                                                                   

 

 

Tips:

Kijk eens in Dordt Centraal naar de Groene Agenda  aan het begin van iedere maand. Er staan allerlei tips in van buitenactiviteiten waar je aan kunt deelnemen.

* Het project “Open Tuinen Carrousel” is weer opgestart. Op de website https://opentuinencarrouselzuidholland.nl is te zien welke tuinen wanneer te bezoeken zijn in ons Groei & Bloei rayon Zuid-Holland-Zuid.

 

* Floriade 14 april t/m 9 oktober 2022 In Almere geniet je  t/m 9 oktober 2022 een half jaar lang van groen op Floriade Expo 2022. Je ontdekt groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. En je geniet van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Duik in het thema ‘Growing Green Cities’ en maak kennis met ontwikkelingen op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats. Mis het niet!

Zie voor meer informatie de website van de Floriade.

 

 

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website:  Dordrecht.groei.nl/ activiteiten  of facebook: www.facebook.com/Groei-Bloei-Dordrecht-750801841719006/      Instagram: https://www.instagram.com/groeienbloeidordrecht/   en Twitter: https://twitter.com/groeibloeidordt

Wij hopen u  snel weer te ontmoeten bij een van deze activiteiten.

Alle activiteiten vinden doorgang bij voldoende deelnemers.

Onze mailadressen:

Voorzitter: Marijke Hubers  voorzitter.groeidordt(at)gmail.com

Vice voorzitter en webmaster: Els Chrispijn  groeidordt(at)gmail.com

Secretaris: Jeanne Steeghs secretariaat.groeidordt(at)gmail.com

Penningmeester: Kim Schelvis  penningmeester.groeidordt(at)gmail.com

2e penningmeester en ledenadministratie  leden.groeidordt@gmail.com       (tijdelijk Els Chrispijn)