Dordrecht

Beste natuur en tuinliefhebbers,

 

 

Welkom bij de april-editie  van onze Groei en Bloei Dordrecht nieuwsbrief! Hier vind je de laatste updates, tips en nieuwtjes uit onze bloeiende gemeenschap.

Programma april 2024

  • 20 april de Bijen- en Honingmarkt, georganiseerd door Imkervereniging Dordrecht en omstreken
  • 21 april vervolg op workshop fotograferen met je mobiele telefoon, wandeling in Wantijplantsoen
  • 24 april Workshop bloemschikken olv. Ria van Tilburg 
  • tuinonderhoud en koffieochtend 10 april en 17 april: Bij de Voliére

 

Uit de Bestuurstuin: Lentebloesems en komende evenementen

 

De lente is officieel aangebroken en de tuin van Groei en Bloei Dordrecht komt tot leven met prachtige voorjaarsbloemen die in volle bloei staan. Overal ontluiken knoppen en bloemen, wat een feest voor het oog is na de sombere wintermaanden.

Op 20 april staat een bijzonder evenement op de agenda: de Bijen- en Honingmarkt, georganiseerd door Imkervereniging Dordrecht en omstreken in  samenwerking met Groei en Bloei Dordrecht en vogelvereniging De Volière. Dit jaar markeert alweer de 83e editie van dit geliefde evenement. Kom en geniet van een dag vol activiteiten, leer meer over bijen en honing, en ontdek hoe je jouw tuin vriendelijk kunt maken voor deze belangrijke bestuivers. https://www.bijenhouders.nl/members/dordrecht/

 Deze evenementen bieden een geweldige kans om meer te leren over tuinieren, vogels en natuurbehoud.

Zondag 21 april is er een vervolg op de workshop "Fotograferen met je Mobiele Telefoon". We gaan wandelen in het  Wantij plantsoen. Heb je interesse om mee te wandelen en foto’s te maken geef je dan op. Meer info: https://dordrecht.groei.nl/activiteiten/21-april-vervolg-fotograferen-met-je-mobiele-telefoon

En vergeet niet: op 24 april staat onze volgende workshop bloemschikken gepland! Ria zal weer een prachtig stuk voor ons bedenken, dus zorg ervoor dat je erbij bent om je creativiteit de vrije loop te laten.

Tot slot wil ik me graag voorstellen aan jullie als de nieuwe voorzitter van Groei en Bloei-afdeling Dordrecht. Het is een eer om deze rol te vervullen en ik kijk ernaar uit om samen met jullie onze liefde voor tuinieren en natuur te delen. Meer info over mij: https://dordrecht.groei.nl/activiteiten/nieuwe-voorzitter-1

Laten we samen genieten van al het moois dat de lente te bieden heeft en uitkijken naar een seizoen vol groei, bloei en gezelligheid!

Met vriendelijke groet,

Els Chrispijn
Voorzitter Groei en Bloei-afdeling Dordrecht

83e bijen- honingmarkt op het Beverwijckseplein in Dordrecht. Start 10.u tot 16.u

Op 20 april staat er een buitengewoon evenement op de agenda: de Bijen- en Honingmarkt, georganiseerd door Imkervereniging Dordrecht en omstreken, in samenwerking met Groei en Bloei Dordrecht en vogelvereniging De Volière. Dit jaar vieren we de 83e editie van dit geliefde evenement.

Kom en dompel jezelf onder in een dag vol activiteiten, waarbij je de fascinerende wereld van bijen en honing kunt ontdekken. Leer meer over de belangrijke rol die bijen spelen in ons ecosysteem en ontdek hoe je jouw tuin kunt transformeren tot een waar paradijs voor deze belangrijke bestuivers.

De toegang tot dit evenement is helemaal gratis, dus nodig gerust al je vrienden en familie uit om langs te komen. Verken de verschillende kraampjes met ambachten zoals wol spinnen en geniet van heerlijke hapjes die te koop zijn.

Wil je meer weten over de imkers die deelnemen aan dit evenement? Neem dan een kijkje op de website van de Imkervereniging Dordrecht en omstreken via: https://www.bijenhouders.nl/members/dordrecht/

Mis dit unieke evenement niet en kom allemaal langs op de Bijen- en Honingmarkt op 20 april vanaf 10 uur tot 16.00 uur. We kijken ernaar uit om je daar te verwelkomen!

Adres: Beverwijkstplein in Dordrecht

tijd:  10.00u tot 16.00 u

Vervolg fotograferen met je mobiele telefoon in Wantijplantsoen

Beste Fotografie Enthousiastelingen,

Na het succes van onze eerdere workshop "Fotograferen met je Mobiele Telefoon", nodigen we je graag uit voor een vervolgworkshop waarin we het geleerde in de praktijk gaan brengen! Deze keer nemen we je mee naar het prachtige Wantijplantsoen in Dordrecht, een inspirerende omgeving voor het maken van mooie foto's.

Datum: 21 april 2024

Mocht je interesse hebben om met ons mee te wandelen mail ons dan : groeidordt(at)gmail.com

De volgende workshop is 11 september 'Fotograferen met je mobiel". Deze workshop bestaat uit twee delen. Deel 1 is het theoretische gedeelte. Dit geven we in de Voliére. In het 2e deel maken we een wandeling in de natuur en voeren we uit wat we in deel 1 hebben geleerd. 

Opgeven bij Els en Trudie: groeidordt(at)gmail.com

Met vriendelijke groeten,

Trudie en Els Groei en bloei- Dordrecht

https://dordrecht.groei.nl/activiteiten

 

24 april workshop vrolijke lente bloementaart maken olv Ria van Tilburg

Of je nu een doorgewinterde creatieveling bent of gewoon zin hebt om iets nieuws uit te proberen, deze workshop biedt voor ieder wat wils. Kom samen met vrienden of familie en maak van deze avond een onvergetelijke en gezellige ervaring. 

Het is een vrolijke bloementaart vol verse zomerse bloemen in mooie bonte kleuren. De kleur van de rand van de taart is naar eigen smaak aan te passen, evenals het lint daaromheen. Je hebt voor deze taart een bord nodig van tenminste 25 cm. Ik neem plastic borden mee van 30 cm, maar deelnemers mogen ook zelf een mooi bord van thuis meenemen mochten jullie daar prijs op stellen.

Vergeet niet om je plekje van tevoren te reserveren en aan te geven welk stuk je wilt maken. Je kunt je tot uiterlijk 21 april aanmelden bij Marieke Schouten via leden.groeidordt@gmail.com

Iedereen is welkom!

Betalingsinstructies:

  • Leden betalen        €27,50.
  • Niet-leden betalen  €32,50     

Eerste drankje is inbegrepen.

Om de betaling te regelen, kun je het verschuldigde bedrag overmaken naar: NL88 TRIO 0320 5955 79 ten name van Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde, afdeling Dordrecht.

Let op: we hebben een nieuw bankrekeningnummer!

Wij hopen jou van harte te verwelkomen op deze speciale avond.

Voor aanmeldingen en meer informatie, neem contact op met Marieke via leden.groeidordt@gmail.com.

Adres: Voliere, Adj. HP de Kosterstraat 5, Dordrecht

Aanvaang: 19.30 uur.

 

Koffieochtend/ tuinonderhoud 10 en 17 april

Tuinvrienden,

We hebben jouw hulp nodig om de tuin van de Volière bij te houden! Samen kunnen we deze groene oase nog mooier maken en ervoor zorgen dat het een plek wordt waar we allemaal van kunnen genieten.

We starten om 10:00 uur en gaan door tot 12:00 uur, elke even week. Tuingereedschap is aanwezig, dus je hoeft alleen maar je enthousiasme mee te brengen. Iedereen is welkom, of je nu een ervaren tuinier bent of gewoon zin hebt om een handje te helpen.

Kom en sluit je aan bij ons team om de tuin van de Volière te laten bloeien! Samen kunnen we echt een verschil maken.

Iedereen is welkom en er staat een lekker bakkie koffie voor je klaar.

Beste tuinliefhebbers,

Met Pasen in het vooruitzicht willen we jullie allemaal een vrolijk en kleurrijk paasfeest toewensen! Moge deze tijd van vernieuwing en bloei gevuld zijn met warmte, vreugde en gezelligheid. Geniet van de prachtige bloemen in bloei, de heerlijke geuren van het seizoen en de vreugde van het samenzijn met dierbaren.

Fijne paasdagen!

Groetjes,
Het team van Groei en Bloei afdeling Dordrecht