Dordrecht
  • Nieuwe secretaris gezocht

  • 14 december Kerstbloemschikken

  • 14 december werken in de tuin

  • Inzaaiactie bloemenlint aan de Baanhoekweg; wie helpt er mee?

 

Uit de bestuurstuin

Allereerst wens ik u in deze laatste nieuwsbrief van 2022 fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling. Ik zie al weer kerstverlichting in tuinen en huizen verschijnen en dat is fijn in deze donkere dagen voor kerst. Deze laatste maand van het jaar blikken we terug op een gezellig en druk  Groei&Bloei jaar waarbij het hoogtepunt natuurlijk ons jubileum op 10 september was. De coronatijd heeft veel invloed gehad op iedereen en het heeft ervoor gezorgd dat een lange tijd de activiteiten minimaal waren. Wij hebben daarom wat meer excursies en buitenactiviteiten georganiseerd.

De natuur in onze tuin staat nu stil, de winterrust is begonnen. Dat betekent niet dat we helemaal niets kunnen doen, want als er bladeren op het grasveld liggen is het goed om die weg te harken en tussen de planten en struiken aan te brengen. Die bladeren zullen dan langzaam verteren en voeding aan de bodem geven. Verder zijn de bladeren verstopplekjes voor allerlei diertjes die zo overwinteren in de tuin. Het is nu ook goed om tuinplannen voor komend jaar te maken!

Voor volgend jaar staan er al weer leuke activiteiten op het programma. Op 18 januari is onze Nieuwjaarsborrel en begin februari een workshop tuinontwerpen door Aasta de Vries. Zij heeft ook het ontwerp van de tuin bij de Volière gemaakt.

Wij hopen u in het nieuw jaar weer bij een van onze activiteiten te mogen begroeten.

Kerstbloemschikken

Op 14 december gaan we een mooi kerststuk maken. Ria heeft 5 varianten waar u uit kunt kiezen. De kerstworkshop is al vol!

Adres: de Volière, Adjudant H.P. Kosterstraat 5, 3313 AM Dordrecht.

Nieuwe secretaris

Helaas heeft Jeanne kennen gegeven dat zij wil stoppen met het secretariaat volgend jaar. Wij zoeken dus een nieuwe secretaris. Heb je zin om eens bij een van onze vergaderingen te zijn om te ervaren wie wij zijn en wat wij doen, kom dan eens kijken.

Geel, Groen, Staart 

Dit jaar begint het kunst- en natuurproject Geel, groen, Staart vorm te krijgen. Er zijn bij de Volière gele, ronde vogelhuisjes gemaakt die aan de bomen op de Baanhoekweg worden opgehangen. Er komen kunstwerken richting de Merwelanden en er wordt een bloemenlint ingezaaid, zodat de natuur vanuit de Biesbosch zijn weg kan vinden naar de stad. Daarvoor moet het bloemenlint ingezaaid worden en we kunnen er wel wat hulp bij gebruiken. Het bloemenlint wordt in het nieuwe jaar ingezaaid.  https://dordrecht.groei.nl/activiteiten/zaaien-dordrecht

Vind je het leuk om hier aan mee te helpen een ochtend of middag in, meld je dan bij Marijke; voorzitter.groeidordt(at)gmail.com

Tips:

Kijk eens in Dordt Centraal naar de Groene Agenda  aan het begin van iedere maand. Er staan allerlei tips in van buitenactiviteiten waar je aan kunt deelnemen. 

Tip: Koopt u ook wel eens komkommers? https://dordrecht.groei.nl/nieuwe-leden-actie/tip-1-tip-1komkommerschillen  Kijk eens op de site bij groeninfo wat je met een de schil van een komkommer kunt doen om planten beter te laten groeien. Ook goed voor kamerplanten!

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website:  https://dordrecht.groei.nl/activiteiten

of facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057496726169

Wij hopen u weer te ontmoeten bij een van deze activiteiten.

Alle activiteiten vinden doorgang bij voldoende deelnemers.

Onze mailadressen:

Voorzitter: Marijke Hubers  voorzitter.groeidordt(at)gmail.com

Vice voorzitter en webmaster: Els Chrispijn  groeidordt(at)gmail.com

Secretaris: Jeanne Steeghs secretariaat.groeidordt(at)gmail.com

Penningmeester: Kim Schelvis  penningmeester.groeidordt(at)gmail.com

2e penningmeester en ledenadministratie: Marieke Schouten leden.groeidordt@gmail.com