Dordrecht

Welkom bij Groei & Bloei
Dordrecht

Uitgelicht

Terugblik op lezing over plaagdieren door Suze Peters

Suze Peters heeft twee boeken geschreven: Onkruid en Plaagdieren. We hebben Suze Peters uitgenodigd om 13 januari 2020 bij...

Meer

Welkom bij Groei en Bloei, afdeling Dordrecht.

Visie Groei & Bloei afdeling Dordrecht

Groei & Bloei is een landelijke tuinvereniging van tuin- en natuurliefhebbers. 

Wij, als afdeling Dordrecht, zetten ons in voor een groene samenleving, waarbij de beleving van het tuinieren in de tuin, op het balkon en op het dak, bloemschikken en passie voor groen onze inspiratie zijn. Wij doen dit door het verzorgen van lezingen, geven van workshops en participeren in groen-initiatieven in onze regio.

Zo onderschrijven wij het idee van de Levende Tuin. De Levende Tuin is een beweging waar vele groene organisaties, zoals ook de Vlinderstichting, de vogelbescherming, de bijenhoudervereniging en tuinbranche Nederland, in participeren. 

Een levende tuin begint met de bodem waar alles in groeit. Die bodem dient vruchtbaar te zijn om onze planten en bomen van voeding te voorzien en goed te laten groeien.

Belangrijk is om verstening van tuinen zoveel mogelijk te voorkomen.  Onze slogan is dan ook 'tegel eruit, plant erin'!

Groen is goed voor mens en natuur, voor de waterhuishouding, het kan verkoeling geven tijdens warm weer en planten en bomen nemen CO2 en fijnstof in de lucht op.

Wij creƫren zo samen met onze leden en belangstellenden een gezonde, prettige en duurzame leefomgeving waar er verbinding ontstaat tussen mens en natuur, waardoor beiden daar voordeel van kunnen ondervinden.

 

Tuinlog

12 Jul

Antje's Tuin

nieuwkomers!

11 Jul

Paul

Over de Stermaagdenpalm …

Meer

Agenda

22 jul

zomerbloemschikken olv Marga Dokman

Workshop bloemschikken in de loods van Marga...

01 sep

Rondleiding en presentatie Voedselbos incl. koffie...

Dinsdag 1 september 2020 van 13.30 uur tot 16.00...

Meer