Dordrecht

Terugblik op de lezing plaagdieren in de tuin, door Suze Peters maandag 13 januari 2020.

Het was een leerzame avond.

We hebben  betere inzichten gekregen hoe we naar de luizen,rupsen, mieren enz. kunnen kijken. De avond was extra feestelijk door de heerlijke hapjes en het kadootje voor iedere aanwezige. 

Het was ook nog eens een super gezellige avond. 

Bedankt Suze Peters.

 

 

 

 

 

 

Suze Peeters heeft twee boeken geschreven: Onkruid en Plaagdieren.

We hebben Suze Peters uitgenodigd om 13 januari 2020 bij Groei en Bloei Dordrecht een lezing te geven over  haar boek plaagdieren

De avond start om 19.30 uur en zal een feestelijk tintje krijgen want niet alleen is het onze nieuwjaarslezing, maar ook bestaan wij al 40 jaar.
Reden genoeg voor een bescheiden feestje!

Plaats: Vijverlaan 1002, Dordrecht. (de Gravin)

 

Helaas is een fraaie (moes)tuin niet alleen aantrekkelijk voor mensen, ook allerlei 'plaagdieren' willen ervan genieten. In dit boek wordt uitgelegd wat de rol is van al die lastige beestjes en wat je, als het echt nodig is, kunt doen om het euvel op een milieuvriendelijke wijze binnen de perken te houden. De levenscyclus van insecten, spinnen, slakken en enkele zoogdieren wordt uitgebreid beschreven, in de hoop begrip te kweken voor de natuurlijke rol van de dieren. De tips die gegeven worden om eventueel overlast te verminderen, zijn vooral gebaseerd op wegvangen en de groeiomstandigheden van de waardplant optimaal maken, zodat de plant minder gevoelig voor aantastingen wordt.

Steeds meer mensen voelen de noodzaak om niet meer naar gif te grijpen om belagers in de tuin te lijf te gaan. Maar als je geen chemisch poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken; wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif? Kom op 13 januari naar onze lezing dan gaat Suze Peters het ons allemaal uitleggen.