Woensdag 30-10-2019, bollenmand maken olv Robert Dokman

De bollenmand workshop was bijzonder leerzaam en met 18 personen goed bezocht. We kregen allemaal les in de verschillen van knollen en bollen. We gingen allemaal naar huis met een loodzware prachtige volle mand. Nu is het  wachten op de Lente. Zie de foto's

Woensdag 30 oktober gaan we onder leiding van Robert Dokman een bollenmand maken.

Deze mand wordt in lagen gevuld met bollen die op diverse momenten bloeien zodat je er in het voorjaar minstens drie maanden plezier van hebt.  Elk jaar komen de bollen weer op. Een bollenmand is een kleurige investering voor de komende jaren.

Waar: Gravenhorst, Vijverlaan 1002, 3319 PK Dordrecht

Aanvang : 19.30 u , zaal open 19.15 u.

Prijs:  € 30 voor leden

€ 35 voor niet leden

Opgeven voor 22 oktober 2019

Aanmelden bollenmand:

Marijke Hubers

Email: secretaris.genbdordt@gmail.com

Telnr: 0628201678

Het bankrekeningnummer van Groei en Bloei Dordrecht is:

IBAN NL40INGB 0000 371877

t.n.v. Pennm KMTP Afd. Dordrecht te Dordrecht.

Graag duidelijk uw naam en activiteit  op de overmaking vermelden.

Pas als u het geld heeft overgemaakt is uw inschrijving definitief.

Hier alvast tips voor het houden van de mand.

Verzorging bollenmand

( Hoe overleeft mijn bollenmand de winter)

Om de bollenmand optimaal tot zijn recht te laten komen moet deze goed worden verzorgd. Door op de onderstaande punten te letten kan het bijna niet verkeerd gaan:

•    Houdt u in het begin de mand relatief droog; geef de viooltjes slechts naar behoefte water. De bollen gaan zoeken naar vocht en zullen dus veel wortels gaan maken. Zo kunnen ze de verdamping in het voorjaar goed aan en zullen de bloemen mooi fris op de mand staan.

•    Zodra de eerste “neuzen” van de bollen boven de grond uitkomen, verwijder dan de viooltjes.

•    Zodra er blad op de mand te zien is, houdt het vochtgehalte van de grond in de gaten!

•    Er zitten veel bollen in de mand en die beginnen allemaal te assimileren oftewel te verdampen en hebben water nodig!

•    Bij stevige vorst is het aan te raden om de mand met bijvoorbeeld noppenfolie of een vuilniszak in te pakken. Zet de mand eventueel in een onverwarmde garage, schuurtje of koude kas. Houdt de mand tijdens de vorstperiode uit de (schrale noordoosten) wind.

•    Wanneer de eerste bloemen uitgebloeid zijn, trek de stelen er dan niet met bol en al uit, maar knip ze af.

Succes!