Dordrecht

foto van herfstbol

Nieuwsbrief oktober 2020

 

Uit de bestuurstuin 

26 september: stekken, planten en zadenruilbeurs

4 oktober: rondleiding door het arboretum in Oudenbosch (alleen voor leden)

12 oktober: lezing over de gezonde tuin

 

Na een lange periode van afwachten zijn wij weer begonnen met ons aangepaste programma. 

Wij hadden een gezellige avond bloemschikken met Marga met een leuke groep en na afloop een prachtige bol om naar huis mee te nemen. De volgende bloemschikavond is op 4 november. Aarzel niet om u op te geven, want we hebben een beperkte ruimte in verband met de afstand die we moeten houden. Zelfs voor de kerst zijn er al aanmeldingen! Helaas ging er iets mis met het versturen van de uitnodiging, maar als u het bericht op de website en op facebook ziet, geef u dan gewoon op!

 

26 september: Stekken, planten -en zadenruilbeurs

Wij proberen voor de mensen die echt voorzichtig moeten zijn activiteiten aan te bieden die buiten zijn, want buiten is altijd nog het veiligst. 

Daarom vindt de stekken, planten -en zadenruilbeurs ook plaats aanstaande zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur op de parkeerplaats van de Oude School aan de Dubbelsteynlaan-west 74  met de nodige ruimte. Er zijn leuke planten; ik hoorde van Raymond dat hij aronskelken heeft gekweekt en ik heb zelf een aantal bontbladige persicaria planten met witte bloempjes die het verrassend goed bij mij hebben gedaan dit jaar.

 

4 oktober: Rondleiding alleen voor leden Arboretum Oudenbosch

Op 4 oktober om 13.45 uur wordt u verwacht bij het arboretum, een prachtige botanische tuin bij het klooster, Achter Het Postkantoor 1, in Oudenbosch.

De tuin heeft naast een collectie Aesculus ook oranjerieplanten en een succulentenkas.

 Wij gaan op er eigen gelegenheid heen en krijgen er een rondleiding. 

Aanmelden voor 26 september bij Jeanne: secretariaat.groeidordt@gmail.com 

 

Maandag 12 Oktober: Lezing in de Gravin over duurzaamheid en composteren in de gezonde tuin

Op 12 oktober om 19.30 uur begint de lezing van Marie-Jose Meertens over de gezonde tuin. Als tuinliefhebber doe je alle moeite om je tuin zo mooi mogelijk te maken. Heel wat uurtjes gaan zitten in het schoon houden van de tuin en het verzorgen van de planten. Het is soms een hele klus om de planten in je siertuin of moestuin vrij van ziekten en plagen te houden. Ik las ergens dat een tuin zich niet laat temmen, maar het zou mooi zijn als je de natuur voor je kunt laten werken. Welke planten passen goed bij elkaar, versterken elkaar en wat kun je aan de bodem doen om je planten zo goed mogelijk te laten groeien en bloeien. Ook composteren komt aan bod. Wat kun je simpel wel doen, al is je tuin niet zo groot. Als je meewerkt met de natuur heb je al heel wat gewonnen. Een actief bodemleven en een natuurlijk evenwicht  zorgen samen voor een gezonde basis waar jij als tuinmens op verder kunt werken. 

Kosten voor niet-leden 5 euro; voor leden gratis. Geef je op bij Jeanne voor 10 oktober: secretariaat.groeidordt@gmail.com 

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website:  dordrecht.groei.nl/ activiteiten

 of facebook: www.facebook.com/Groei-Bloei-Dordrecht-750801841719006/

Wij hopen u weer te ontmoeten bij een van deze activiteiten.

Wij hanteren de 1.5 meter en zorgen ervoor zoveel mogelijk de gezondheidsregels in acht te nemen. Dit alles natuurlijk onder voorbehoud dat alle activiteiten ook weer veilig te organiseren zijn.

Alle activiteiten vinden doorgang bij voldoende deelnemers.

Onze mailadressen:

Voorzitter: Marijke Hubers  voorzitter.groeidordt(at)gmail.com 

Vice voorzitter en webmaster: Els Chrispijn  groeidordt(at)gmail.com 

Secretaris: Jeanne Steeghs secretariaat.groeidordt(at)gmail.com

Penningmeester: Raymond de Lepper  penningmeester.groeidordt(at)gmail.com 

2e penningmeester en ledenadministratie Annemarie Bakker leden.groeidordt@gmail.com