Dordrecht

Nieuwsbrief mei 2021

  • Plantjes, stekjes en zadenruilbeurs op 8 mei

  • Ikebana bloemschikken is uitgesteld

  • Fotowedstrijd thema  'Voorjaar'

  • Vraag en aanbod

  • Vooruitblik maand juni

  • Sociaal tuinieren

Uit de bestuurstuin

Het is lente! Wel een frisse lente, maar de zon voelt al steeds warmer aan. April verraste ons met sneeuw en ijs, maar de tulpen lieten zich niet uit het veld slaan en staan prachtig te bloeien. Het lijken wel kleine zonnetjes!

Ik ben druk bezig om iedere dag te kijken of ik iets kan zaaien of stekken voor de ruilbeurs op 8 mei. Mijn bijkeuken staat nu vol bakjes, want het is te koud om dat kleine spul 's nachts buiten te laten staan.

Het frisse voorjaar heeft wel als voordeel dat de bloesem veel langer aan de bomen zit.

Na de algemene ledenvergadering is ons bestuur weer compleet. Wij nemen, als het weer veilig kan, gepast afscheid van Annemarie en Raymond.

Daar zijn Kim en Marieke voor in de plaats gekomen. Welkom!

Activiteiten van mei:

 

Plantjes, stekken en zadenruilbeurs

Op 8 mei van 10.00 tot 12.00 uur organiseren wij een ruilbeurs vanuit de kofferbak of fietstas bij de Volière, Adjudant H.P. Kosterstraat 5 in Dordrecht. Ook verkopen wij van onze sponsor Florensis kleine plantjes, 5 voor 1 euro. Ook leuk voor moederdag om in een bakje te zetten.

Zo kunnen we allemaal onze tuin of ons balkon zonder veel kosten groener maken en meer vogels, insecten en misschien wel egels in onze tuin krijgen.

Ons motto is: tegel eruit, plant erin!

De parkeerplaats is er zeer ruim, zodat er goed afstand gehouden kan worden. Wij houden ons aan de maatregelen van de overheid.

 

Een levende tuin maak je zelf

Afgelopen weken mocht ik een paar keer het webinar 'een levende tuin' geven samen met collega Hanneke en in samenwerking met de gemeente. Wat fijn dat zoveel mensen het belang inzien van een tuin of balkon waar ook dieren veel van mee kunnen genieten.

De gemeente wil hier graag aan bijdragen door advies en bv. een tegel ophaalservice.

Kijk maar eens op de site www.groenblauwdordrecht.nl

Vraag en Aanbod

Op onze website staat een nieuwe rubriek: Vraag en Aanbod.  Als je je aanmeldt dan kun je iets aanbieden wat je over hebt of kijken of iemand een prachtige plant of stekje heeft.  Zo hoeft tuinieren niet al te kostbaar te zijn. Meld je aan bij vraagaanbod.groeidordt(at)outlook.com

 

Vooruitblik juni

In juni staat het bloemschikken weer op het programma. Op dit moment is nog niet zeker of dit weer veilig kan met zijn allen. Als het niet verantwoord is, dan zorgt Marga weer voor een pakket om thuis een mooi bloemstuk te maken.

Wij hopen na de grote vakantie weer bij elkaar te kunnen komen voor lezingen en workshops.

2 juni 2018 was onze laatste excursie in Brabant. We hopen 2022 weer op pad te gaan.

Sociaal tuinieren

Samen met Stichting Present, Netwerk Dordtse Helden en Hip is er een project van start gegaan om mensen te helpen met verwaarloosde tuinen die door fysieke of psychische redenen hun tuin niet zelf meer kunnen onderhouden te helpen met het 'opknappen'. De tuinen worden met behulp van een tuincoach groen en onderhoudsarm ingericht, zodat de bewoner er ook echt plezier aan beleefd en het goed is voor de biodiversiteit.

Heb je interesse om als vrijwilliger een paar uurtjes in de maand te helpen, kijk dan op onze website voor meer informatie of mail naar info(at)dordrecht.groei.nl

 

Meer info:

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website:  Dordrecht.groei.nl/ activiteiten

 of kijk op onze Facebook pagina: www.facebook.com/Groei-Bloei-Dordrecht-750801841719006/

Onze email adressen

Voorzitter: Marijke Hubers  voorzitter.groeidordt(at)gmail.com

Vice- voorzitter en webmaster: Els Chrispijn  groeidordt(at)gmail.com

Secretaris: Jeanne Steeghs secretariaat.groeidordt(at)gmail.com

Penningmeester: Kim Schelvis  penningmeester.groeidordt(at)gmail.com

2e penningmeester en ledenadministratie: Marieke Schouten leden.groeidordt@gmail.com