Dordrecht

Foto van het zomerbloemschikstuk. Het pakket ophalen 5 juni tussen 10-12 uur

Nieuwbrief juni 2021

  • Uit de bestuurstuin 
  • Activiteiten juni : een mooi zomers bloemstuk in de vorm van een pakket.
  • Fotowedstrijd thema: Voorjaar
  • Vraag en aanbod vraagaanbod.groeidordt@outlook.com
  • Aanbieding voor leden en een aanbieding voor een nieuw lidmaatschap: kijk hiervoor op de  website ziewww.dordrecht.groei.nl

Uit de bestuurstuin

Nog steeds heb ik bakjes met stekjes in mijn bijkeuken staan, maar dit weekend ga ik ze in de grond zetten. De weersvoorspelling wordt nu beter en in de tuin lijkt het toch wel een groene oase te worden. Alles groeit en bloeit, wel iets later dan we gewend zijn, maar des te langer hebben we er ook plezier van.

We kunnen terug kijken op een geslaagde ruilbeurs. Om half 10 stonden de eerste auto's al met de achterbak open en werden er tafeltjes met planten neergezet. We hebben kennis kunnen maken met Dirk van Burgel die de facebookgroep 'Het Eiland van Dordrecht: natuurlijk groen & duurzaam' 

beheert en met iemand die een planten- en boeken minibieb beheert in Mijnsheerenland. Ook zo'n duurzaam initiatief.

Ik ben blij met mijn nieuwe aanwinsten, waaronder een witte druif en een jalapenopeper.  We konden koffie en zelfs een gehaktbal krijgen bij de Volière en er waren coronaproef tafeltjes met stoeltjes neergezet. Het was heel gezellig.

In september houden we weer een ruilbeurs.

Wij hopen na de grote vakantie  weer bij elkaar te komen voor lezingen en workshops.

 

 

Activiteiten in juni 2021

Bloemschikken: Ook dit keer kunnen we nog niet met elkaar bloemschikken om een mooi hoog zomerbloemstuk te maken, maar Marga heeft weer een pakket voor ons samengesteld, zodat we misschien met familie of vrienden toch kunnen bloemschikken thuis, zodat we de zomer een beetje in huis kunnen halen.

Op de foto's  helemaal boven en hieronder zie je het stuk dat we gaan maken. De ondergrond is een boomstammetje waar oase op komt die we met diverse bladsoorten omwikkelen. De oase maken we op met prachtige (zomer)bloemen zoals: Witte Avalanche, Herderstasje, Clematis, Viburnum,  Agapanthus, Gipskruid en Ridderspoor (afhankelijk van het aanbod t.z.t.). 

Het boomstammetje kun je daarna weer gebruiken om een bloemstukje op te maken of bijvoorbeeld om een plantje op te zetten. Ook een waxinelichtje staat natuurlijk leuk!

Kosten: Leden: € 20.00, niet leden: € 25.00.

Heeft u zin om dit mooie bloemstuk te maken geeft u zich dan op door te mailen naar info(at)dordrecht.groei.nl en te betalen voor uiterlijk 30 mei 2021 op ING-rekening nummer NL 40 INGB 0000 3718 77 tnv  Pennm KMTP Afd. Dordrecht, o.v.v. zomerworkshop 2021

Vindt u een Tikkie handiger dan overmaken, dan kan dit ook. Vermeld dan bij uw aanmelding uw mailadres en mobiele nummer.

Het pakket kunt u afhalen bij Marga Dokman in de loods, Zuidbuitenpoldersekade 1 (vlak voor hoveniersbedrijf de Biesbosch) op zaterdag 5 juni tussen 10 en 12 uur.

Fotowedstrijd Voorjaar

Op dit moment is de natuur prachtig om met je telefoon of camera het voorjaar vast te leggen. Doe ook mee en stuur 1, 2 of 3 foto's in op info@dordrecht.groei.nl tot eind juni.

 

Vraag en Aanbod

Op onze website staat een nieuwe rubriek: Vraag en Aanbod.  Als je je aanmeldt dan kun je iets aanbieden wat je over hebt of kijken of iemand een prachtige plant of stekje heeft.  Zo hoeft tuinieren niet al te kostbaar te zijn. Meld je aan bij  vraagaanbod.groeidordt@outlook.com

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website:  Dordrecht.groei.nl/ activiteiten

 of facebook: www.facebook.com/Groei-Bloei-Dordrecht-750801841719006/

 

 

Aanbieding voor leden

Het geschenk bij de Zomeractie 2021 is een Metallo snoeizaag met holster, een mooie stevige zaag waarmee je takken en stammen tot 12,5 cm moeiteloos doorzaagt.

Deze zaag is tegen inkoopsprijs voor de bestaande leden beschikbaar is. De adviesprijs is € 43,80, maar bij bestellingen via de afdeling betalen jullie slechts € 25,- per zaag.

Stuur je bestelling naar info(at)dordrecht.groei.nl

Aanbieding voor het lidmaatschap: kijk hiervoor op de site: www.dordrecht.groei.nl

E-mail adressen bestuur

Voorzitter: Marijke Hubers  voorzitter.groeidordt(at)gmail.com

Vice- voorzitter en webmaster: Els Chrispijn  groeidordt(at)gmail.com

Secretaris: Jeanne Steeghs secretariaat.groeidordt(at)gmail.com

Penningmeester: Kim Schelvis  penningmeester.groeidordt(at)gmail.com

2e penningmeester en ledenadministratie: Marieke Schouten leden.groeidordt@gmail.com