Dordrecht

Nieuwsbrief november 2021

  • 2 november 3e lezing biodiversiteit
  • Najaarsactie

Uit de bestuurstuin

Afgelopen zaterdagmiddag hebben wij onder leiding van een gids een prachtige wandeling gemaakt in Trompenburg. Toevallig stond in het Groei&Bloei tijdschrift in het oktobernummer een interessant artikel van Gert Fortgens, directeur-hortalanus van Trompenburg, over de bijzondere bomen en planten. Stel dat je de tuin als een museum beschouwt, welke planten zou je dan aan het publiek tonen?

Trompenburg is een museum met bijzondere bomen waar we van hebben genoten. Hopelijk gaan we er volgend jaar in mei weer heen, want in ieder jaargetijde is er iets moois te ontdekken.

Het bestuur is op 9 oktober naar de besturendag in Appeltern geweest. Het was een goed bezochte dag waar besturen uit het hele land naartoe kwamen om elkaar te spreken en om inspiratie op te doen. Wij hebben er van een hovenier daar geleerd dat, wanneer je planten in de tuin hebt die erg lang en sprieterig worden, het goed is om ze af te knippen op 40 cm hoogte, zodat ze zijtakjes gaan krijgen en zo meer bossig worden.

Nu ons programma van november. Op 2 november vindt de 3e lezing over biodiversiteit plaats in de Gravin. Tim Breur gaat ons dan iets vertellen over ecologie en biodiversiteit op het Eiland van Dordrecht.

Wij zijn al druk bezig met het plannen maken voor het programma voor volgend jaar, een bijzonder jubileum jaar!

LET OP!

Save de date: Op zaterdag 15 januari om 14.30 uur vindt onze feestelijke nieuwjaarsreceptie plaats; we luiden ons jubileumjaar in, want in 2022  bestaan wij 140 jaar!

De uitnodiging met het jubileumprogamma volgt binnenkort.

Onze activiteiten van november 2021:

 

2 november: lezing door Tim Breur,  Aanvang 20.00 uur.

Adres: wijkcentrum de Gravin, Vijverlaan 1002 in Dordrecht

In het kader van de biodiversiteit gaat Tim ons iets vertellen over biodiversiteit en ecologie op het Eiland van Dordrecht.

Opgeven bij penningmeesterIVNDordrecht@gmail.com

Niet-leden betalen 5 euro per avond, vooraf over te maken op NL73INGB0005233796 ovv Biodiversiteitslezing  + de datum

 

De corona is bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving en wij starten voorzichtig met onze activiteiten en daarom willen wij jullie vragen om, als je de bijeenkomsten bezoekt bij binnenkomst te laten zien dat je gevaccineerd of negatief getest bent.

Najaarsactie

Actie van 16 september t/m 17 november: word nu lid en betaal volgend jaar. U wordt direct ingeschreven maar hoeft nog niets te betalen en u ontvangt de Groei & Bloei special 'De Beginnerstuin' en de laatste nummers van Groei & Bloei gratis. Het inschrijfformulier vindt u hier: dordrecht.groei.nl/nieuwe-leden-actie/word-nu-lid-van-groei-en-bloei-2

Onze programma voor november en december 2021

Wanneer

Tijd

Wat

Waar

2 november

20.00

Lezing ecoloog

De Gravin

7 december

20.00

Lezing Tuinambassadeur

De Gravin

15 december

19.30

Bloemschikken Kerst

De Volière

 

Onze mailadressen:

Voorzitter: Marijke Hubers  voorzitter.groeidordt(at)gmail.com

Vice- voorzitter en webmaster: Els Chrispijn  groeidordt(at)gmail.com

Secretaris: Jeanne Steeghs secretariaat.groeidordt(at)gmail.com

Penningmeester: Kim Schelvis  penningmeester.groeidordt(at)gmail.com

2e penningmeester en Ledenadministratie: Marieke Schouten leden.groeidordt@gmail.com