Het najaarsprogramma Groei en Bloei Dordrecht 2018-2019

13 februari Valentijnsbloemschikken

Nieuw!
Wij gaan met onze activiteiten terug naar de Gravenhorst,Vijverlaan 1002
7 november en 12 december: bloemschikken.
Deze maand:
7 november: bloemschikken.
Het thema is: Afscheid van de zomer!

Uit de bestuurstuin

De afgelopen dagen lijkt het wel winter! Tijd voor de warme jas en tijd om de kwetsbare planten in de luwte of binnen te zetten. Met het verzetten van de klok, zodat het rond zes uur al donker wordt, is het gedaan met het zomerse gevoel waar wij zo lang van mochten genieten dit jaar.
Op 7 november kunnen we weer meedoen met een gezellige workshop bloemschikken van Marga in de Gravenhorst. En op 12 december houden wij onze kerstbloemschikavond, waarbij we afscheid nemen van dit jaar met een hapje en drankje en we kunnen met een prachtig kerststuk en misschien wel een leuke prijs bij de verloting naar huis gaan.
Het bestuur is ook al druk bezig om een leuk programma voor te bereiden voor volgend jaar.
Op de website kunt u meer lezen over Gardenista, het evenement dat van 15 tot 19 mei plaatsvindt bij kasteel Ophemert. Het is nog geen Chelsea Flowershow, maar het heeft zeker potentie!
Wij willen met onze afdeling er op 18 mei een bezoek brengen.
Heeft u een idee voor een bezoek aan een tuin of aan een evenement, laat het ons weten en mail naar secretaris.genbdordt(at)gmail.com
Onderaan de nieuwsbrief kunt u foto's zien van de bloemschikdemonstratie in Amersfoort. Het was prachtig om deze twee bloemsierkunstenaars daar aan het werk te zien.
Voor meer informatie en artikelen neem eens een kijkje op .www.dordrecht.groei.nl
of  www.facebook.com/Groei-Bloei-Dordrecht-750801841719006
Veranderingen in locatie en data!
Na rijp beraad hebben wij besloten om de Oude School vaarwel te zeggen en weer terug te keren naar de Gravenhorst. Het complex is verbouwd en zij hebben ruimte voor ons, maar op andere avonden dan vermeld in ons jaarprogramma.

Bloemschikken
Op woensdag 7 november a.s. vindt onze bloemschikworkshop van Groei en Bloei weer plaats.
Als afscheid van de zomer maken we deze keer een mooi wit/groen bloemstuk (zie foto's). Op een royaal onderbord plaatsen we oase. De oase vullen we op met diverse soorten eucalyptus, hedera, ruscus en andere verschillende soorten groen. Hierna plaatsen we de witte bloemen. We gebruiken prachtige violieren, dille, campanula, distel, wat kumquats en andere wit/groene materialen (de materialen kunnen vanwege het aanbod iets afwijken).
Omdat de avonden steeds langer worden plaatsen we er ook nog 2 waxinelichthouders in die gezellig kunnen branden.

Graag zelf meenemen: een mesje, snoeischaar en eventueel een draadtang.
U ziet dat de workshop voor leden voordeliger is geworden! Het stuk dat we maken is echter nog steeds royaal en decoratief.

Heeft u zin in een gezellige avond en wilt u zich opgeven dan kunt u mailen naar:
genbbloemschikkendordrecht(at)gmail.com. U krijgt bij opgave via de mail altijd een bevestiging zodat u zeker weet dat u ingeschreven bent.

Graag uiterlijk 3 november 2018 betalen op ING-rekening nummer NL40INGB0000371877 tnv Pennm KMTP Afd. Dordrecht, o.v.v. " Groei en Bloei workshop 7 November 2018" en de naam/namen van de deelnemer(s).

Op deze avond kunnen jullie ook het voorbeeld voor de kerstworkshop zien.

Ons nieuwe programma winter 2018 / 2019:

Bloemschikken op woensdagavond:
7 november herfstbloemschikken
12 december kerstbloemschikken
13 februari Valentijnsbloemschikken

Lezing:
Op 14 januari is onze nieuwjaarsbijeenkomst met een interessante lezing om alvast de nieuwe tuinplannen voor te bereiden.

Nieuwe ledenactie
Bent u nog geen lid? Dan heeft Groei & Bloei een leuke aanbieding.
Nieuwe leden ontvangen bij inschrijving van de afdeling het combinummer (november/december) van Groei & Bloei. Daarnaast ontvangen zij als welkomstcadeau de vogelvoederdruppel (het voer blijft er droog in) voor in de tuin of balkon ter waarde van €27,95. Voor deze aanbieding machtigen ze Groei & Bloei om voor het volledige jaar 2019 slechts €49,95 van hun rekening af te laten schrijven. Het eerste nummer van Groei & Bloei dat zij als lid in de bus krijgen, is het januarinummer 2019.

Verder heeft u bij onze afdeling korting bij het bloemschikken en zijn de lezingen gratis.

‘Onze permanente missie is het groener maken van Nederland’

Met trots presenteert KMTP / Groei & Bloei het nieuwe jaarlijkse buitenevent Gardenista!
Van 15 tot en met 19 mei 2019 wordt het landgoed Ophemert de plek waar je alles kunt vinden omtrent groen en groenbeleving. Gardenista is een tuinbeurs. Een tuinevenement. Maar tegelijk ook veel meer dan dat. Het is een bijzondere samensmelting van de groene wereld met amusement en gastronomie. Naast groenexperts, heerlijke gastronomie onder andere uit de eigen moestuin, bloemschikkunst en amusement is het een plek waar je inspiratie kunt opdoen voor je eigen tuin en advies kunt inwinnen over een eigen tuinontwerp of tuinvraag.

Ons Bestuur bestaat dit jaar uit:
Voorzitter: Emmy Wolst  voorzitter.genbdordt@gmail.com
Secretaris: Marijke Hubers Secretaris.genbdordt@gmail.com