Activiteiten & Actueel
 
 
Lezing Hortensia door Cor van Gelderen

Het grote voordeel van een fotoboek maken over Hydrangea's is dat je heel veel leuke verzamelaars ontmoet die vol passie verhalen over hun geliefde planten en graag al hun kennis met je delen, op die manier hebben we niet alleen veel nieuwe soorten gezien en verzameld, maar ook veel oude en vergeten soorten herontdekt, aldus Cor van Gelderen.

 

Alweer een paar jaar geleden verscheen "Het Grote Hortensiaboek", het fotoboekwaaraan hij samen met zijn vader de laatste jaren heeft gewerkt, een foto-encyclopedie over de hortensia, waarin ruim 600 verschillende soorten zijn afgebeeld en beschreven.

De passie van de verzamelaars die van Gelderen op zijn reizen ontmoette is op hem overgeslagen. De kwekerij PlantenTuin Esveld is dan ook de beheerder van de Nederlandse Planten Collectie Hydrangea, de grootste hortensiaverzameling van ons land. In Boskoop zijn deze planten in het echt te bewonderen, maar ook tijdens de lezing komen ze allemaal aan de orde, van kleine dwergstruikjes tot echte bomen, van wintergroene klimplanten tot de boerenhortensia. Maar vanzelfsprekend zullen we het ook hebben over snoei en bloei.

Maandag 8 oktober 2018 in de Gravenhorst.
De zaal is open om 19.15 u en de lezing begint om 19.30 u.

 

Adres:
Gravenhorst
Vijverlaan 1002,
3319 PK Dordrecht

 

meer

 

 

 

18
Aug
TOMATILLO
16
Aug
Bunga Raya - Blik op de Tuin no. 863