Activiteiten & Actueel

Tips voor de maand mei

 
Tips voor de maand mei
 Publiekswandelingen van het IVN

Op zaterdag, 5 mei 2018, organiseert IVN Dordrecht weer een publiekswandeling voor "vroege vogels", in de omgeving van de Oosthaven in Dordrecht.

Het vertrek is om 5.00 uur!! Startpunt: het parkeerterrein bij de Oosthaven, nabij de Nieuwe Merwedeweg in Dordrecht. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Het thema is: "vogelgeluiden".

Zaterdag 12 mei is onze reguliere publiekswandeling op het Landgoed Dordwijk in Dordrecht. Deze wandeling begint om 10.00 uur en we vertrekken vanaf het parkeerterrein aan de Dordwijklaan (tegenover de ingang van het landgoed) in Dordrecht, wijk Dubbeldam. De duur van de wandeling is ruim 2 uur.

Het onderwerp is: "mei: bloeimaand!".

Aanmelden voor deze wandeling is verplicht. Men kan dit doen bij de heer Co Dommisse, telefoon 078 6165029, het liefst tussen 19.00 en 20.00 uur.

Op zaterdag, 19 mei voert de publiekswandeling voor "vroege vogels" ons over het Zuidplaatje en de Tongplaat in Dordrecht. De vertrektijd is namelijk 5.00 uur!

Vertrekplaats: het parkeerterrein bij de Zuidhaven (Nieuwe Merwedeweg) in Dordrecht.

Onderwerp: "ochtendgloren".

Andere groene tips:

30 maart t/m 13 mei Museum in bloei

Onbegrensde tuinen in het Frans Hals Museum in Haarlem (NH). De zalen en gangen zijn versierd met verse bloemboeketten en andere bloemsierkunst.

 

22 maart t/m 13 mei Keukenhof, Lisse (ZH)

 

Het thema is: ’Romantiek in Bloemen’. Het historische lentepark staat vol met bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen.

 

12 mei rondleiding Eiland van Brienenoord

Groei&Bloei Rotterdam

 

organiseert een excursie naar het Eiland van Brienenoord, een uniek stukje Rotterdam. Er staan geen hekken omheen; iedereen is welkom om te wandelen door het bos, te genieten van de getijdennatuur of om het eilandgevoel op te snuiven. Eigenaar van deze groene oase is de gemeente Rotterdam. Het Zuid-Hollands Landschap beheert de natuur.

Onder de bekendste brug van Nederland is veel te zien, zoals de resten van het bouwdok voor de metro, volkstuintjes, Schotse Hooglanders, een natuurspeeltuin en een getijdengebied. Dit alles zorgt voor een bijzondere plek voor kinderen, natuurliefhebbers, vogelaars, wandelaars, sporters en vissers.

We maken een wandeling onder leiding van Gilde-gids en eilandkenner Ab Quint. Hij is enthousiast verteller die je de stad op een andere manier laat ervaren.

Handig om te weten

Niet alle plekken op het eiland zijn droog. Trek watervaste schoenen of laarzen aan. Zeker na een regenbui kunnen de paden op het eiland drassig worden.

Datum en tijd Zaterdag 12 mei 2018, 14.00 – 15.30 uur

Verzamelen Verzamelen om 13.45 uur op het bruggetje over het Zuiddiepje.

Locatie Hoendiep/hoek Piet Smitskade. Houd als adres voor de navigatie Hoendiep 24 aan.

Bereikbaarheid Tram 23 (richting Beverwaard), halte Noorderhelling. Kijk op OV9292. Kom je met de auto? Er is voldoende parkeergelegenheid.

Kosten € 6,00 per persoon. Let op: ter plekke contant betalen; graag gepast geld meenemen.

 

Aanmelden Uiterlijk 9 mei via info(at)rotterdam.groei.nl of telefonisch bij Renske Venstra, 010 4224565


26 mei Bosch en Burchtfair Oostvoorne

De Bosch & Burcht Fair Oostvoorne vindt plaats op een prachtige locatie in het centrum van het dorp. Naast het oude Gemeentehuis aan de Hoflaan is de Hofwei gelegen. De  Historische Burcht en het tegenovergelegen prachtige Landgoed Mildenburg vormen een geweldig decor voor een mooie dag.

 

 

 

 

26 mei Tuinfair in het Vlijpark

 

 

Het Vlijpark is gevestigd aan de Nieuwe Noordpolderweg 1 in Dordrecht. Twee maal per jaar wordt er een fair gehouden, waar planten verkocht worden en informatie gegeven over groen en natuur.

 

 

 

meer

 

 

 

21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien