Activiteiten & Actueel

Groei en Bloei Dordrecht wil graag een wandeling organiseren over de Rotterdamse daken. De wandeling is ongeveer 5 km lang en duurt 90 minuten.

We gaan met het openbaar vervoer.

Verzamelen zaterdag 1 september  om ? u  bij het Station Dordrecht en nemen de trein naar Rotterdam Centraal waar de wandeling start.

De Wandeling is gratis maar de kosten van het openbaar vervoer en een eventuele lunch zijn voor eigen rekening.

Wil je mee, stuur me dan een mailtje: Opens window for sending emailgroeidordt(at)gmail.com 

 

 

tip:

Download de De Rotterdamse Dakenroute op de lphone of Android (mobiele telefoon)

 

 

Hieronder informatie over de wandeling.

Het dak op met de nieuwe Rotterdamse Dakenroute!

Op vrijdag 1 juni wordt De Rotterdamse Dakenroute gelanceerd tijdens de Kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen. De route, te downloaden via gratis app Rotterdam Routes, leidt je langs een aantal prachtige initiatieven voor het gebruik van de Rotterdamse daken, zoals de baanbrekende DakAkker op het Schieblock, een cocktailbar op het dak van het Groot Handelsgebouw, en het nieuwe Luchtpark op het dak van de Hofbogen. Download de route en ontdek het bruisende Rotterdamse daklandschap!

Deze daken mag je niet missen!

Luchtpark Hofbogen. Het dak van station Hofplein is met een lengte van 1,9 kilometer het langste dak van Nederland, verborgen achter de gele Luchtsingel. In de afgelopen jaren hebben er verschillende evenementen plaatsgevonden, zoals silent roof cinema Roffa Mon Amour, RYPP Wijnfestival en Motel Mozaique. Het dak is onlangs omgedoopt tot Luchtpark Hofbogen. Je kunt er van april tot oktober vanaf 10:00 uur ’s ochtends tot zonsondergang in het gras liggen, op één van de vijftig kunstschapen zitten, of een wandeling maken door de fruitboomgaard.

De DakAkker. De DakAkker ligt op het dak van het Schieblock. In 2017 werd dit dak verkozen tot ‘Het beste dak van Nederland’, en terecht! Het is het eerste oogstbare dak van Nederland. Er worden groenten, fruit, eetbare bloemen en kruiden verbouwd. De kleurrijke oogst wordt geserveerd in het dakrestaurant Op Het Dak. Er is ook een speciaal ‘Slimdak’ voor innovatieve regenwateropvang.

meer

 

 

 

15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….
07
Jul
bloemen, bijtjes en vlinders