Welkom bij Groei & Bloei Dordrecht e.o.

De vereniging Groei & Bloei is een vereniging met een lange geschiedenis. Ze is opgericht in 1872, de eerste afdeling was Arnhem. In de voorbije eeuw zijn er overal in Nederland afdelingen opgericht. Groei & Bloei is een onderdeel van KMTP. KMTP is de landelijke vereniging van tuinliefhebbers en uitgever van het maandblad Groei & Bloei.
KMTP staat voor Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde.

Vermeerdering en deling van plantenkennis

Leden van Groei & Bloei vormen een grote groep personen met een gemeenschappelijke belangstelling voor de groene wereld om ons heen. Deze belangstelling wordt veelal met elkaar gedeeld via activiteiten binnen afdelingen. Dit gebeurt in de vorm van het geven van lezingen, workshops en het bezoeken van tuinen.
We houden u op de hoogte van onze activiteiten door deze website en onze facebookpagina.
Mocht u zelf informatie willen delen met andere tuin- en groenliefhebbers, dan bent u van harte welkom op onze bijeenkomsten.

Het magazine Groei & Bloei

In het verre verleden heeft de KMPT een tijdschrift opgericht om de binding tussen de leden te bevorderen en onder hen de kennis over planten te delen. Het was dus zuiver een tijdschrift voor leden.
Intussen ontstonden er commerciële tijdschriften, die zich steeds meer als trendy magazine gingen presenteren. Door deze concurrentie werd Groei & Bloei genoodzaakt een tijdschrift voor een breed publiek te worden.
Er is geïnvesteerd in een professionele redactie, in professionele apparatuur, goede foto's, geschoolde tekstschrijvers etc.
Toch is Groei & Bloei niet een lifestyle blad geworden. Het tijdschrift geeft nog steeds op een heldere en aantrekkelijke wijze voorlichting over de groene hobby in brede zin.

Redenen om lid te zijn van Groei & Bloei:

1. U ontvangt automatisch 10x per jaar het magazine Groei & Bloei.
  2. Het lidmaatschap is goedkoper dan wanneer u de magazines maandelijks los koopt.
  3. U krijgt korting op tuinartikelen en op de toegangsprijs van groene evenementen.
  4. U wordt automatisch lid van een lokale afdeling. Hierdoor kunt u deelnemen aan allerlei leuke activiteiten, zoals hieronder genoemd.
  5. We organiseren excursies naar prachtige tuinen die alleen voor Groei & Bloei opengaan.
  6. U kunt deelnemen aan cursussen, workshops en lezingen op verschillende niveaus.
  7. U kunt uw hobby delen met andere tuinliefhebbers, hetzij persoonlijk, hetzij via internet, bijv. onze facebookpagina.
  8. U krijgt een nieuwsbrief van onze afdeling.
  9. U kunt gratis gebruik maken van de Groei & Bloei adviesdienst.
  10. U steunt een vereniging voor en door liefhebbers, zonder winstoogmerk, die zich inzet voor de belangen van de hobbytuiniers.

Met vragen kunt u altijd contact opnemen met ons secretariaat: secretaris.genbdordt@gmail.com. Ook kunt u een proefnummer van ons tijdschrift aanvragen.

We hopen dat u regelmatig terugkeert naar deze Groei & Bloei-website.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur Groei & Bloei, afdeling Dordrecht