Dordrecht

Online basiscursus onkruid in de tuin

Je kunt hulp vragen bij de aanleg of bij een ontwerp, maar bij wie kan je terecht voor het onkruid dat in je tuin groeit? Om die tuineigenaren te helpen heeft Suze Peters een online basiscursus onkruid geschreven.

Het is een praktische cursus waarin je gaat begrijpen hoe onkruid zich gedraagt en waar het goed voor is. Wil je het toch bestrijden, hoe doe je dat zonder gif te gebruiken.

Je krijgt naast een stukje theorie ook steeds een tuinopdracht en een proefopdracht om in je eigen tuin te oefenen. Je leert tenslotte het beste door al je zintuigen te gebruiken.

Dus leren in je eigen tuin, in je eigen tijd, in je eigen tempo. Volledig corona-proof, iedereen kan op zijn/of haar eigen moment inloggen en de cursus volgen.

Na deze cursus weet je waar je op moet letten, plukt hier en daar een blaadje om te proeven en kijkt met aandacht naar alles wat groeit en bloeit. En groeit er ergens iets teveel? Dan weet je hoe je dat het beste weg kunt halen.

Tuinontwerper en auteur Suze Peters, tuinontwerper en auteur van de bestseller Onkruidboek (13.000 exemplaren verkocht) en Plaagdierboek schreef deze online onkruidcursus afgelopen najaar. ‘Als tuinontwerper kan ik een paar biodiverse paradijsjes maken of ik kan mijn kennis over onkruid en plaagdieren met zoveel mogelijk mensen delen. Ik heb gekozen voor het laatste. De biodiversiteit in Nederland holt achteruit en steeds meer mensen betegelen hun tuinen. Tijd voor actie.’, aldus Suze.

Alle zintuigen gebruiken

Leer de meest voorkomende onkruiden op een speelse manier kennen. Door de planten te bekijken, te voelen, te ruiken en ook te proeven kun je de plant beter onthouden. Daarmee wordt deze laagdrempelige wilde plantencursus leuk om te doen en gaat er een wereld voor je open. Niet alleen  beginnende tuiniers, ook ervaren plantenkenners hebben enthousiast gereageerd.

Bij de cursus hoort een gesloten community waar je andere starters ontmoet en van elkaar leert. Je kunt daar foto’s uploaden en lezen hoe anderen met hun onkruid omgaan. Zo kom je steviger in je schoenen te staan. De docent helpt waar nodig is.

Omdat Suze in het verleden een lezing bij ons gegeven heeft, heeft ze een feestelijke aanbod voor onze afdeling.

De cursus kost €49,95 maar met de kortingscode GROEIDORDRECHT betaal je maar €22,95 in de maanden maart en april en je krijgt een gratis zoekkaart met daarop de meest voorkomende onkruiden.

https://onkruidcursus.tuinschool.online/online-basiscursus-onkruid