Dordrecht

Nieuwsbrief augustus 2021

  • Fotowedstrijd thema: Zomer
  • Bloemschikken op 1 september
  • Biodiversiteit
  • Vraag en aanbod
  • Aanbieding voor leden
  • Aanbieding lidmaatschap zie www.dordrecht.groei.nl

Uit de bestuurstuin

Het is een wisselvallige zomer dit jaar met veel regen, maar zodra de zon doorkomt is het weer warm en niet te heet. Het positieve is dat we niet hoeven te sjouwen met gieters om water te geven en de hortensia's staan er prachtig bij.

Vorig jaar had ik in Oostvoorne van Leny een stekje gekregen van een bladplant. Helaas was ik het briefje met de naam kwijt. Dus mailde ik haar afgelopen weekend om te vragen hoe deze plant heet. Vaak maakt het me niet veel uit, maar deze bladeren werden wel erg groot. Nu blijkt het een Tetrapanax papyrifer = rijstpapierplant te zijn die bladeren kan krijgen van 1 meter in doorsnede, geschikt voor de jungletuin. Nu heb ik wel een boerentuin, waar alles wat door elkaar groeit, maar dit is een struik waar je niet omheen kunt. Misschien toch maar een ander plekje zoeken?

Heb je zelf ook een plant die niet tot zijn recht komt of die te groot wordt? Dan kun je deze ook aanbieden opvraagaanbod.groeidordt@outlook.com. Zo maak je er een ander weer blij mee.

Wij zijn druk bezig geweest om weer een programma te maken voor het najaar. Het is nog altijd afwachten of het allemaal weer kan en ik las dat Gardenista dit jaar niet doorgaat, maar verzet is naar volgend jaar mei. Toch gaan we met goede moed verder.

In de volgende nieuwsbrief en op onze site staan al een aantal activiteiten.

 

1 september: Workshop bloemschikken 'thema nazomer'

Op 1 september na de grote vakantie komen wij weer bij elkaar voor een gezellige bloemschikavond in de Volière.  Marga heeft weer iets moois bedacht. Zie bovenstaande foto.

Deze keer maken we een schikking met verschillende vaasjes, groentenpotten, jampotten of flessen in verschillende afmetingen. Een aantal van deze omkleden we met jute, groot hoefblad of kraftpapier. Deze vaasjes vullen we met boeketjes waarbij we gebruik maken van verschillende technieken zoals o.a. de korenschoof- en paralleltechniek. Kijk voor meer informatie op onze site.

We beginnen voorzichtig met een beperkt aantal mensen om de 1,5 m te kunnen waarborgen.

Mocht de workshop toch niet kunnen doorgaan, of u vindt het toch veiliger om het thuis te maken,  dan kunt u dit ook als pakket afhalen bij Marga Dokman in de Volière op woensdagavond 1 september om 19.00 uur.

Kosten: Leden: € 20.00, Niet Leden: € 25.00.

Heeft u zin om dit mooie bloemstuk te maken geeft u zich dan op door te mailen naar leden.groeidordt(at)gmail.com  en te betalen voor uiterlijk 22 augustus 2021 op

ING-rekening nummer NL 40 INGB 0000 3718 77 tnv  Pennm KMTP Afd. Dordrecht, o.v.v. nazomerworkshop 2021

Vindt u een Tikkie handiger dan overmaken, dan kan dit ook. Vermeld dan bij uw aanmelding uw mailadres en mobiele nummer.

Fotowedstrijd Zomer

Op dit moment is de natuur prachtig om met je telefoon of camera de zomer vast te leggen. Doe ook mee en stuur 1, 2 of 3 foto's in op info@dordrecht.groei.nl tot eind september.

Biodiversiteit

In de vorige nieuwsbrief stond al iets over de werkgroep biodiversiteit. Daar gaan wij samen met het IVN een vervolg aan geven door dit najaar 4 lezingen te organiseren.

Een groene omgeving is goed voor mens en dier en ook op het Eiland van Dordrecht willen we de biodiversiteit, de natuur dus meer kans geven. Er is sprake van meer nieuwbouw en vaak moet daar een park of een stuk groen voor wijken. Daarom zijn tal van mensen van de gemeente en vanuit allerlei groene organisaties begonnen met het kijken hoe we de natuur in onze buurt en stad weer een extra kans kunnen geven, want wij hebben gezien in coronatijd hoe belangrijk de natuur en het wandelen erin kan zijn.

De natuur kan een berm, een dijk, een stuk boerenland en zeker ook onze tuin zijn. Het gaat dus over natuur voor ons en van ons!

 

 

Aanbieding voor leden

Het geschenk bij de Zomeractie 2021 is een Metallo snoeizaag met holster, een mooie stevige zaag waarmee je takken en stammen tot 12,5 cm moeiteloos doorzaagt.

Deze zaag is tegen inkoopsprijs voor de bestaande leden beschikbaar is. De adviesprijs is € 43,80, maar bij bestellingen via de afdeling betalen jullie slechts € 25,- per zaag.

Stuur je bestelling naar info@dordrecht.groei.nl

Aanbieding voor het lidmaatschap: kijk hiervoor op de site: www.dordrecht.groei.nl

 

Onze e-mailadressen

Voorzitter: Marijke Hubers  voorzitter.groeidordt(at)gmail.com

Vice- voorzitter en webmaster: Els Chrispijn  groeidordt(at)gmail.com

Secretaris: Jeanne Steeghs secretariaat.groeidordt(at)gmail.com

Penningmeester: Kim Schelvis  penningmeester.groeidordt(at)gmail.com

2e penningmeester:en Ledenadministratie Marieke Schouten leden.groeidordt@gmail.com    

Aanmelden bloemschikken : leden.groeidordt@gmail.com