Dordrecht

De gratis Beverbuzz naar het Biesboschcentrum

Wie deze zomervakantie een tripje naar de Biesbosch wil maken, kan nu gebruikmaken van de BeverBuzz! Deze speciale bus, volledig in beverthema, is een initiatief van Zuid-Holland Bereikbaar. Ellery Landheer (Community Manager van de Fietsalliantie) legt uit waarom deze unieke bus in het leven is geroepen en wat je kunt verwachten.

Waarom de BeverBuzz?

Van 6 juli tot en met 1 september zal de BeverBuzz rijden van station Dordrecht naar het Biesboschcentrum. Door de werkzaamheden op de A15, de meest gebruikte toegangsweg naar het Biesboschcentrum, was een nieuwe oplossing nodig. De waterbus blijft een goede optie, maar met de bus was het lastig. Dat verandert nu met de komst van de BeverBuzz.

Hoe ziet de BeverBuzz eruit?

De BeverBuzz is volledig gewrapt in een prachtig Biesbosch-stijl, met afbeeldingen van bevers. Helaas kon het interieur niet omgetoverd worden tot een safari-thema, maar de buitenkant maakt het al een bijzondere ervaring!

Gratis Ritjes en Meer!

Ja, de BeverBuzz is helemaal gratis! Dit biedt een geweldige kans om te zien of er voldoende interesse is voor dit initiatief. De bus rijdt elk uur vanaf station Dordrecht en stopt op meerdere locaties: Skicentrum Drechtsteden, Stayokay Hostel, het Biesboschcentrum, Sterrenwacht Mercurius en de waterbushalte. Vergeet niet dat tickets voor de Waterbus deze zomer (van 12 juli tot en met 16 augustus) met de code ZHBZOMER24 ook nog eens de helft goedkoper zijn!

Wat zijn de regels?

De regels in de BeverBuzz zijn hetzelfde als in een gewone bus. Hoewel modderschoenen niet ideaal zijn, hopen we op een droge zomer zodat de modder geen probleem wordt. Bovendien is er ook een Bever Route voor fietsers.

De Bever Route

Deze groene route start vanaf het station. Volg de beverpoten op de grond en ontdek drie informatieborden met de fietsroute naar de Biesbosch. Een leuke en milieuvriendelijke manier om van de natuur te genieten!

Wil je meer weten of ben je benieuwd naar het volledige programma? Bezoek dan onze website en plan je zomerse avontuur met de BeverBuzz!

#BeverBuzz #ZomerinDeBiesbosch #GratisBusrit #Natuuravontuur #ZuidHollandBereikbaar #Dordrecht #Biesbosch

Waarom een beverBuzz

De beverBuzz is een van de alternatieven die wordt geboden tijdens het groot onderhoud van
de A15 in zomer van 2024. Het asfalt op dit traject van de A15 is aan vervanging toe. Vanaf
12 juli tot 28 oktober is de A15 tussen Ridderkerk en Deil 4 weken en 3 weekenden dicht om
het asfalt te vernieuwen. De afsluitingen zijn steeds in één richting. Tijdens de afsluitingen
wordt het erg druk, ook op de omleidingsroutes. De extra reistijd kan tijdens de spits oplopen
tot een uur. Met de bus kunnen mensen vanaf Dordrecht Centraal de beverBuzz nemen naar
Biesboschcentrum Dordrecht. De beverBuzz zorgt voor een directe verbinding vanaf het
station waardoor reizen met het ov laagdrempeliger wordt en de passagiers de drukte op de
snelweg kunnen vermijden.