Dordrecht

5 juli wandeling: gierzwaluwen in de binnenstad van Dordrecht

Op deze avond-excursie in de binnenstad van Dordrecht is het thema ‘Gierzwaluwen’ Je zult het niet verwachten deze vogel in de stad te kunnen zien maar de gierzwaluw heeft een voorkeur voor oude stadswijken. Ze zijn maar 3 maanden van het jaar te spotten in Nederland en België. Eind april komen ze meestal aan, we gaan ze zien tijdens de wandeltocht die door IVN-gidsen begeleid wordt. Er is veel te vertellen over de gierzwaluw dus ga mee! We vertrekken in de avond om 20.00 uur vanaf het Scheffersplein bij het beeld van Ary Scheffer.

https://www.ivn.nl/afdeling/dordrecht/natuuractiviteiten/publieksexcursie-centrum-dordrecht/

Activiteiten van de IVN Dordrecht in juli en augustus 2024

De afdeling Dordrecht van IVN biedt een breed scala aan educatieve en leuke activiteiten voor jong en oud, zowel in Dordrecht als in Zwijndrecht. Of je nu een doorgewinterde natuurliefhebber bent of net begint met het verkennen van de natuur, er is voor ieder wat wils!

Elke week organiseren ze publieksexcursies en cursussen die je kennis over de natuur vergroten en je meenemen naar de mooiste plekjes in de regio. Deze excursies worden geleid door ervaren gidsen die je alles kunnen vertellen over de flora en fauna die je tegenkomt.

In de zomermaanden juli en augustus staat er extra veel op het programma. Van boeiende wandelingen en fietstochten tot leerzame workshops en speurtochten voor kinderen. Er is altijd wel iets te doen dat je interesse wekt.

Wil je meer weten over de activiteiten en deelnemen aan een van de excursies of cursussen van het IVN ? Kijk dan snel op de website voor het volledige programma: IVN-Dordrecht Natuuractiviteiten.

Doe mee en ontdek de natuur in en rondom Dordrecht op een nieuwe en inspirerende manier!

#IVNDordrecht #Natuuractiviteiten #Dordrecht #Zwijndrecht #ZomerProgramma #OntdekDeNatuur