Uitgesteld 7-12 Lezing van M.J. Meertens uitgesteld.

Gezien de onwikkelingen mbt Covid 19 zal de bio diversiteitsavond van 7 december verplaatst worden. De datum is nog niet vastgesteld, maar wordt 1e kwartaal 2022.

Helaas, het is niet anders, het vermijden van besmettingen en ons aller gezondheid zijn veel belangrijker.

We zullen je informeren als er een nieuwe datum is vastgesteld.

Alvast fijne feestdagen

Biodiversiteit in eigen tuin – Lezing door Marie-José Meertens

IVN Dordrecht organiseert dit najaar in samenwerking met de gemeente Dordrecht en Groei & Bloei een lezingencyclus over het thema biodiversiteit!

Op 7 december verzorgt Marie-José Meertens de vierde lezing in de lezingencyclus Biodiversiteit. Marie-José Meertens heeft na haar studie Milieuwetenschappen onder meer gewerkt bij De Kleine Aarde Boxtel. Nu gepensioneerd is zij vrijwilliger bij enkele groene organisaties.

In de lezing zal zij aandacht besteden aan biodiversiteit dicht bij ieders huis, de eigen tuin.

De biodiversiteit in de wereld neemt steeds sneller af.
In Nederland hebben 70 % van alle huizen een tuin. De 5 miljoen tuinen zijn samen goed voor  56.000 Ha. Veel ruimte voor biodivers tuinieren!!

Een biodiverse tuin heeft voor de mens grote voordelen: het is goed voor het klimaat, goed voor de leefomgeving, goed voor de gezondheid.

Tuinieren met biodiversiteit in je gedachten maakt echt verschil.

Hoe werk je nu aan meer biodiversiteit in je tuin?
Je verzorgt de bodem zodat het bodemleven zorgt voor gezondheid van de beplanting.
Je kiest inrichting en planten passend bij de omstandigheden van de tuin. Zorg ook voor water. Hierdoor trek je vanzelf allerlei diersoorten.
Als extra kun je de tuin inrichten en planten kiezen voor bepaalde dierensoorten.

De lezing een handreiking voor een mooi en interessant resultaat. Met heel veel voorbeelden!

En tot slot: Een biodiverse tuin is veel leuker!

De avonden worden gehouden in Wijkcentrum de Gravin, Vijverlaan 1004, 3319 PK Dordrecht. Toegang is gratis voor leden van IVN, KNNV en Groei & Bloei.

Opgeven bij penningmeesterIVNDordrecht(at)gmail.com. Vermeld tevens Uw lidmaatschap.

Niet-leden betalen 5 euro per avond, vooraf over te maken op NL73INGB0005233796 ovv Biodiversiteitslezing  + de datum

Wijkcentrum de Gravin hanteert de volgende coronaregels:

Breng Uw vaccinatiebewijs of recent negatief testresultaat, zoniet is een mondkapje verplicht.

Consumpties zijn voor eigen rekening  en contant betalen pin is niet mogelijk.